K2d tárgyi eszköz modul


A K2D Tárgyi eszköz modul a K2D vállalatirányítási rendszer pénzügyi és könyvelési részének alrendszereként működő komplex tárgyi eszköz szoftver, amely egyaránt kitűnően használható a K2D könyvelési rendszerrel integráltan illetve attól függetlenül, önálló tárgyi Eszköznyilvántartó rendszerként is.

A K2D Tárgyi eszköz modulját minden vállalkozásnak ajánljuk, amely viszonylag nagy számú (több száz) tételből álló tárgyi eszköz állománnyal rendelkezik.

A K2D Tárgyi eszköz modulját 20 éve Szolnokon működő, több mint 20 fejlesztőmérnökből álló fejlesztőközpontunk támogatja. Szolnoki csapatunk biztosítja a garanciát arra, hogy tárgyi eszköz szoftverünk folyamatosan megfeleljen a mindenkori magyarországi adó- és számviteli jogszabályoknak.

A K2D Tárgyi eszköz modul legfontosabb funkcionalitásai:


 • Megfelel a hatályos magyar adó- és számviteli törvényeknek


  Az értékcsökkenéseket mind a számviteli, mind az adótörvény szabálya szerint nyomon lehet követni


  Lehetőség van a nyilvántartott eszközök alapadatainak részletes rögzítésére (megnevezés, leltári szám, gyári szám, vonalkód, megjegyzés, stb.)


  A számviteli tranzakciók (aktiválás, értékcsökkenés, kivezetés, stb.) külső könyvelési rendszer felé történő feladásának támogatása interfész file-ok segítségével  Lehetőség van a nyilvántartott eszközökhöz kapcsolódó kiegészítő adatok rögzítésére (tárolási hely, leltározásért felelős személy, anyagilag felelős személy, képek az eszközről, stb.)


  Az eszközök teljes életciklusa nyomon követhető a beszerzéstől az értékcsökkenéseken, a terven felüli értékcsökkenéseken át, egészen a kivezetésig (értékesítés, selejtezés, stb.)


  Befejezetlen beruházások kezelése és aktiválása


  Az eszközök bruttó könyvszerinti értéke átértékelhető • Az eszközök értékcsökkenése egyedileg és csoportosan is generálható, a hibás értékcsökkenések az adatok javítása után újragenerálhatóak


  Az eszközöket fő- és alcsoportokba lehet rendelni. A fő- és alcsoportok kombinációja határozza meg az eszköz adótörvény szerinti leírási kulcsát, valamint az eszközhöz kapcsolt főkönyvi számokat


  A K2D Tárgyi eszköz modul a lineáris mellett többféle leírási módszert támogat


  A tárgyi eszközökhöz többféle profit- és költséghely kód rendelhető, így támogatja a rendszer az értékcsökkenések profit- és költséghely szintű főkönyvi feladását  A meglévő aktivált eszközökhöz újabb eszközök aktiválhatóak, akár úgy, hogy az alap eszköz fő tárgyi eszközként kerül kijelölésre (ráaktiválás), akár úgy, hogy fő eszköz nem kerül megjelölésre (eszközcsoport)


  A fő tárgyi eszközre aktivált eszközök a fő eszközről leválaszthatóak, akár kivezetéssel, akár úgy, hogy önálló tárgyi eszközként kerülnek nyilvántartásba vételre


  A K2D Tárgyi eszköz modulja kezeli a tervezett használati időt és a maradványértéket • A rendszer kezeli a terven felüli értékcsökkenést, többek között a tervezett használati időn túl, a maradványérték elérését követően a rendszer automatikusan terven felüli értékcsökkenést számol el


  A rendszer alkalmas Excel tábla segítségével nyitó eszköz és értékcsökkenési adatok importálására is, így a rendszer használata előtti értékcsökkenési adatok ugyanúgy rendelkezésre állnak, mintha már a K2D Tárgyi eszköz modulban történt volna az értékcsökkenés elszámolása  A tárgyi eszköz modul kezeli a kis értékű tárgyi eszközök beszerzését, nyilvántartását illetve kivezetését


  Rendszer automatikusan elkészíti a tárgyi eszköz nyilvántartások vezetéséhez előírt riportokat, ideértve az aktiválási jegyzőkönyveket, a tárgyi eszköz kartonokat, a mozgástáblákat illetve a különböző jogcímen történő kivezetések jegyzőkönyveit


  A K2D Tárgyi eszköz modulja kapcsolódik a Cardeon Eszköznyilvántartó, a Cardeon Eszközleltározó és a Cardeon Dolgozói Önbevalló alkalmazásokhoz.


A bevezetés technikai feltételei

A K2D Tárgyi Eszköz modul telepítéséhez egy Linux (CentOS) operációs rendszert futtató szerverre van szükség. A szerveren a rendszer futtatásával párhuzamosan igény esetén ki tudunk alakítani file szerver szolgáltatást a céges állományok tárolásához, eléréséhez. Ezen kívül egyéb szolgáltatás telepítése a szerverre nem javasolt. A szerver telepítését és akár beszerzését is vállaljuk. A szerverre az IBM Informix adatbázis motor ingyenes verzióját telepítjük.

A rendszer futtatásához egy a kor színvonalának megfelelő, átlagos teljesítményű szerver beüzemelését ajánljuk (1 processzor, 2 GB memória, 1 TB HDD tükrözve). Erre igény esetén ajánlatot teszünk, de természetesen már meglévő, szerver architektúrájú gép is beüzemelhető a feladatra. A rendszer virtuális szerveren is beüzemelhető.

Kliens oldalon Windows XP vagy újabb operációs rendszer szükséges.

Kérjen ajánlatot most!

Kapcsolat


Cardeon Magyarország Kft.

1033 Budapest, Szőlőkert u. 4/B.
Tel.: +36 20 966 2339
Email: leltar@cardeon.hu
www.cardeon.hu